maandag 23 juli 2012

Interactie

Een van de voorwaarden voor het krijgen van deze residencie was dat ik een aantal activiteiten met de locale bevolking zou doen. Makkelijker gezegd dan gedaan in Finland. De mensen zijn hier erg terughoudend, niet alleen t.o.v. buitenlanders. En de taal helpt ook niet echt, een gesprek in het engels of duits schrikt vaak al af.

Vorige week had ik een tafel op de locale woensdagavond markt. Er wordt van alles en nog wat verkocht, maar men gaat vooral om te eten en drinken. Het was behoorlijk druk en lekker weer. En zelfs nog iets verkocht ook.


Afgelopen zondag had ik in de tuin van het wafelcafe een workshop kaarten maken voor kinderen. Een uitwisselings project met de lagere school in Acht. Er hingen zelfs in het fins en zweeds affiches in het postkantoor, de bieb en op nog een aantal plaatsen, zelfs was er in de kinderklas van de Artschool aandacht aan besteed.





Na een middagje in de kou, hadden we toch 12 deelnemers. Gelukkig voor het project wordt het in Koli herhaald en is de opkomst groter.

Dinsdag is de presentatie van de  Kalevala mailartkaarten in de bibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten