woensdag 11 mei 2016

2016 Helsinki - op straat

Helsinki is een grote stad, soms erg druk op sommige plaatsen met vooral veel toeristen. Maar wat mij telkens opvalt is dat er veel water is, en veel groen. Dat geeft een heel ontspannen indruk, zoals in de  straat waar onze flat staat.





Koffie drinken, is ook iets wat opvalt in Finland. Je kan overal zitten en een kopje koffie drinken, vaak met iets lekkers erbij. Goede koffie zelfs bij een tentje op de pleintjes tussen de huizenblokken.








Soms lijken steden in verschillende landen veel op elkaar, vooral in gewone woonwijken. Maar soms door details op straat zie je dat je in een land met een ander klimaat bent, ook al is het nu voorjaar. Bij de ingang van de huizenblokken zie je deze borstels om de sneeuw van je schoenen te vegen. Dat is iets wat je in Nederland niet zo snel nodig gaat hebben.



Een ander detail wat me opviel waren de regenpijpen. Ze houden net boven de stoep op, het water loopt dan meestal via een klein gootje over straat. Tijdens het fotograferen van de pijpen was het gelukkig droog. Op een middag regende het een klein beetje, dat gaf al flink wat water, dus bij een flinke bui zal het wel flink spoelen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten