zaterdag 7 mei 2016

2016 Helsinki - aankomst

Dit jaar geen grote reis of werkperiode in Finland voor mij, maar een korter verblijf in Helsinki.
Omdat Jan vier weken op de Aalto universiteit werkt kan ik ook mee, helaas niet de hele periode maar twee weken is ook erg fijn.
En dan ook nog met prachtig weer, rond de 20 graden en zonnig!
We verblijven in Töölö Towers, in een appartementje op de tiende etage, met een uitzicht met veel groen.


Op de eerste dag ben ik eerst maar eens naar een aantal bekende plekken in de stad geweest om weer een gevoel van richting te krijgen.





Om op een prettige manier ons door de stad te verplaatsen, hebben we een openbaar vervoerkaart voor de hele periode van ons verblijf en zo kunnen we de hele dag van tram, bus en metro gebruik maken. Zelf vind ik de tram het leukste, ze gaan erg frequent en rijden niet zo snel. Meestal zijn ze niet erg vol en kan je goed naar buiten kijken.




hiermee kan je niet verdwalen
De locatie van het appartement is niet slecht, vlakbij het water en het strand en onderweg nog een supermarkt. En tram en bus tegenover het gebouw.




Op loopafstand van onze flat ligt ook het park met het Sibelius monument.




De taal is echt iets om aan te wennen. Na een aantal verblijven in Finland herken je sommige woorden wel, maar meestal is het moeilijk. Gelukkig zijn in Helsinki de meeste dingen ook in het Zweeds aangegeven, dan heb je nog een beetje een idee waar het over gaat. Hier dus je parkeerkaartje kopen, maar wat er bij de supermarkt in de reclame is, geen idee.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten