dinsdag 28 augustus 2012

Op school

Afgelopen week twee maal een workshop gegeven op de locale school. We hebben met de kinderen kaarten gemaakt over het thema: Hello World, connecting to other people. Dat is het thema van de kinderboeken week in Nederland in oktober.
Alle finse kaarten gaan naar een school in Eindhoven. De kinderen daar sturen hun kaart naar het finse kind.En dat allemaal ouderwets via de post.Op de school krijgen de kinderen tussen de middag warm eten en tussen door snacks (melk en brood). Iedereen doet netjes z'n schoenen uit bij de voordeur, de leraren lopen op hun sloffen. Omdat er maar 36 kinderen op de hele school zitten, heb je verschillende leeftijden in een klas zitten.
Op de eerste dag waren het alleen kinderen uit Koli. Op de tweede dag waren er kinderen met hun begeleiders uit Rusland op bezoek. Ze kwamen om een demonstratie van volksdansen te geven en wilden ook graag meedoen met deze klas.
Het werd iets ingewikkelder, eerst van Engels naar Fins vertalen en vervolgens nog eens in het Russisch. Iedereen deed volop mee. Een hele interessante ervaring om te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten